Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@13:57:41 GMT

معجزه ای از جنس انبیای سلف

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۷۴۲۱

معجزه ای از جنس انبیای سلف

دهم رجب – امروز - مصادف با خجسته میلاد نهمین پیشوای برحق مسلمانان، امام محمد تقی، جوادالائمه(ع) است. ولادت آن حضرت(ع) در شرایطی به وقوع پیوست که جبرزمانه اقتضائاتی را برجریان اصیل مکتب اسلام پس از رسول خدا(ص) تحمیل کرده و وضعیت خاصی پیش آمده بود. اسماعیل علوی دبیر گروه پایداری                درآن مقطع به‌دلیل اعمال سیاست‌های محدودساز وسختگیرانه علیه جانشینان نبی گرامی اسلام(ص) از سوی عباسیان، بویژه در دوران امام موسی کاظم(ع)، نحله‌های زیادی در میان پیروان اسلام به وجود آمده وبا حمایت دستگاه عباسی ترویج می‌شد، حتی گروهی از شیعیان نیزبه عقیده توقف امامت درامام موسی کاظم(ع) - واقفیه – روی آورده واز پذیرفتن استمرار رسالت نبوی از طریق امام رضا وفرزندانش(ع) سرباز می‌زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوعی نبود که بتوان از کنار آن به سادگی گذشت، بویژه آنکه با در پیش بودن حوادث مهمی همچون میلاد منجی عالم بشریت(ع)درآینده‌ای نزدیک، تفرقه و تشتت آرا در میان امت اسلامی می‌توانست لطمه بزرگی را متوجه اهداف آرمانی اسلام نموده و مسلمانان را ازتوجه به نقطه کانونی مرجعیت دینی بازدارد. در چنین وضعیتی لازم بود جریان اصیل دین خاتم به نحوی فراگیرمورد توجه عموم مسلمانان درپهنه جغرافیای اسلامی قرارگیرد تا استمرار خط رسالت در عصر غیبت آسیب نبیند. ولادت امام جواد(ع) و آثار مترتب برآن اما ظرفیتی را ایجاد کرد تا توجه حداقل بخشی از جهان اسلام در آن روزگار به سوی یگانه مرجع دینی و کانون معنوی آن متمرکز شود.امام جواد(ع) درمیانسالی پدرش– چهل و هفت سالگی – متولد شد وبه تأیید برخی منابع معتبرتنها اولاد ذکور امام رضا(ع) بود. این موضوع ازطرفی به خودی خود منجربه امری خارق عادت یعنی امامت امام جواد(ع) درسنین نوجوانی شده و از سوی دیگر ازامکان سوء‌استفاده خلفای عباسی درموازی‌سازی در مرجعیت دینی از میان خاندان رسول خدا(ص) وایجاد تکثر رهبری دینی در یکی از بزنگاه‌های تاریخی جلوگیری نمود. در ماجرای سفر اجباری امام رضا(ع) به مرو، امام جواد(ع) پدرش را همراهی نکرد و در مدینه، ‌ام‌القری اسلامی ماند و با وجودآنکه پنج سال بیشتر نداشت آنچنان شخصیت سترگی در غیاب پدر از خود بروز داد که بزرگان علم ودین مات عظمت فکری و کمال علمی آن حضرت شدند و معجزه انبیای سلف را به یاد آوردند. مناظره‌های علمی امام جواد(ع) با صاحبان اندیشه وفهم فصل بلندی از تاریخ دانش بشری را شکل می‌دهد که با توجه به صغر سن ومحدودیت‌های عصر آن حضرت(ع)اعجاب آور است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۷۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند

شیخ محمد جمالی امام جمعه اهل سنت شهرستان کنگان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تأکید بر توجه به توصیه حضرت صادق(ع) به وحدت میان مذاهب اسلامی، اظهار داشت: امام جعفر صادق علیه السلام در تمام مسائل مورد بحث جهان اسلام "علمی، صبر و بردباری" زبانزد خاص و عام می باشند؛ ایشان فرزند پیغمبر اکرم صلوات الله علیه بودند و طبیعتا یک شخصیت عادی نبودند.

شیخ جمالی افزود: امت اسلام باید توصیه های پیامبر اسلام و بزرگان دین مانند امام جعفر صادق علیه السلام در جهت وحدت و همبستگی را حفظ کنند و پیوسته رهنمودهای ایشان را تکرار و عمل کنند.

این عالم اهل سنت تصریح کرد: وحدت امت اسلام جز با اتحاد و همدلی تحقق نمی باید زیرا وحدت و تقریب مقدمه پیروزی امت اسلام است. دشمنان مکررا درصدد ایجاد تفرقه و دوری هستند، آنان در مسائلی که نیاز به اتحاد دارند با یکدیگر متحد می شوند و نیروهای خود را علیه اسلام و مسلمین صف آرایی می کنند.

وی عنوان کرد: در مقابل امت اسلام که دارای "خدای واحد، پیامبر واحد، کتاب واحد"  هستند، گاهی عده ای مسائلی را پیش می آوردند که برای امت اسلام می تواند آسیب رسان باشد.

وی در پایان تأکید کرد: امام جعفر صادق علیه السلام توصیه بر اتحاد و وحدت امت اسلام داشتند لذا افرادی که پیرو این مکتب هستند باید از توصیه ها و رهنمود های ارزشمند ایشان پیروی نموده و در راستای وحدت و تقریب امت اسلام گام بردارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه
  • رسانه‌های جهان اسلام باید به خوبی خروش عواطف انسانی در حمایت از مردم غزه را به تصویر بکشند
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین